Nissan Leaf - dinsol.dk

Nissan Leaf - dinsol.dk

Nissan Leaf

Denne blog handler om den Nissan Leaf vi pt lejer hos AVIS. I starten var den lejet hos Sixt.

Tryk her for at komme til vores hjemmeside: www.dinsol.dk

Endelig

Nissan LeafPosted by Lone Bank 27 May, 2013 16:59

Nu er det 4 måneder siden vi hentede vores Leaf i København. 4 dejlige måneder med afslappende, økonomisk og fascinerende kørsel.

Sidst skrev jeg om opladning af el-bilen via Clevers hurtigladere og Better Place's standere. Og nu er Better Place fortid.

Siden har vi fået installeret en af Clevers hjemmeladere. Det koster et abonnement på 300 kr. pr. mdr. Nu kan vi lade el-bilen herhjemme på 4-5 timer mod de 10 timer med ”mormor” ledningen som ikke er bestemt som permanent lader af el-bilen. Det fungerer fint.

Dertil kommer at vi via Clever for refunderet 1 kr. pr. opkadet kWh. Dette er penge som Clever får 0,91 kr refunderet ved staten igen som elafgiftsgodtgørelse.

Se mere på: https://www.clever.dk/produkter/faa-1-krone-tilbage-pr-kwh-stroem-du-oplader-elbilen-med/

I sidste uge var jeg på seminar på Hotel Hesselet i Nyborg. Inden besøget havde jeg ringet og forhørt mig angående opladning af min el-bil. Det var intet problem de ville reservere pladsen tæt ved indgang og stille en kabelrulle frem til mig – således at jeg kunne få ladet under opholdet. En glimrende service. Jeg var dog ikke i første omgang opmærksom på at jeg skulle have rullet alt kablet af rullen inden opladningen hvilket resulterede i en lidt længere opladnings tid, da sikringen i kabelrulle fik opladningen til at stoppe. Men da først dette var rettet gik opladningen uden problemer.

På turen over Fyn på motorvejen kørte jeg i slip strømmen af lastbilerne – hvis de da gad blive på motorvejen. For bedst som det gik godt derud af kørte de jo selvfølgelig af og efterlod mig tilbage i vinden. Men jeg kom frem og tilbage over Fyn for noget der lignede 14 kr. Dette findes jo ikke i en diesel eller benzin udgave.

Vi har haft lidt udfordringer med at få kørselshistorikken på Nissan carwings til at opdatere rigtig og give det korrekte billede af vores kørsel. Det er blevet løs ved intensivt arbejde fra Nissan Leaf Support. Så nu har vi igen en fuldt opdateret kørselshistorik der gør det muligt at se hvor mange km vi har kørt i de 4 mdr. og med hvilket strøm forbrug.

Vi har set en del klip i fjernsynet med elbiler efterhånden.

Der var udsendelsen ”For godt til at være sandt?” som DR1 sendte om Clevers landsdækkende oplade net og Leaf’ens ”problem” med at nå til Grenå fra Randers og retur på en vinterdag. De fik lavet et meget sort/hvidt billede af det at køre el-bil. Et billede er ikke er nemt at genkende som daglig bruger af el-bilen. Da det et jo er kendt at el-bilen ikke skal bruges til langdistance og hvis den skal at turen så skal planlægges.

Så så vi udsendelsen ”So fucking special” hvor Chirstine Feldthaus udfordrede Mads Christensen i en Tesla Roadster mod hans Fisker hybrid. De skulle køre om kap på en bane hvor det selvfølgelig gjaldt om at komme først ned i den anden ende af banen. Og som hun sagde til Mads efter udfordingen: ”Kom du med, jeg nåede aldrig at få øje på dig i bakspejlet”. Og der er spark i sådan en Tesla Roadster.

Manden og sønnen her i huset er nu ikke meget uenige når det kommer til den næste el-bil vi skal have her i huset. Det skal være en Tesla S som lyder som det nye gode bud på en el-bil. Ærgerligt at det igen er som det plejer at være. Du skal befinde dig øst for Storebælt for at have adgang til at prøve sådan én.smileysmiley

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jacob 15 Dec, 2013 22:10

Mht. Tesla model S, så ja, du skal over Stoerbælt osv. Men prøv den nu alligevel. Vi prøvede den sidst i november. Det var en bytur op til Nordhavn og tilbage igen. Men det var fantastisk. Den vejer godt 2 tons men den kører alligevel fuldstændigt forrygende. Oplevelsen var helt og aldeles vanedannende. Vi var 5 voksne personer i den og alligevel accelererer den så hårdt at man bliver helt svimmel. Og accelerationen bliver bare ved. Nu var der nogen af os der kørte den ret hårdt men alligevel gik estimeret rækkevidde aldrig under ca. 250 km. Prøv den. Men vær forberedt på at det efterfølgende er den eneste elbil du gider køre i.

Posted by Lejf M 10 Jul, 2013 10:53

I snakker om en tesler S... se lige den nye Tesler X..

:)

Posted by Kasper Beck 13 Jun, 2013 23:05

Hej Lone

Igen det er rart at høre det går godt, og at i fortsat overvejer elbil som næste bil også, og ja det kunne være rart at tage over broen og få prøvet en model S hvis det var muligt.

Hej Johan

Ifølge de danske bilimportører skulle der være indregistreret 155 Nissan LEAF i Danmark indtil videre, men jeg ved dog ikke hvor mange der er til private, så vi er nok et lille folkefærd endnu.

Jeg vil da også gerne høre hvad det er du er mest utilfreds med?

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

elbilisten.blogspot.dk

Posted by Johan 10 Jun, 2013 10:02

Hej Lone. Dejligt at læse og gode erfaringer med Leaf. Og at I som familie er opsat på at det er muligt :) uanset ekstra tid til ladninger. Har selv købt en Leaf i 2012, og er ikke tilfreds på alle punkter. men ikke fordi det er et problem med en elbil.

Hvor mange tror du vi er der kører Leaf i DK ?

Venligst Johan