Nissan Leaf - dinsol.dk

Nissan Leaf - dinsol.dk

Nissan Leaf

Denne blog handler om den Nissan Leaf vi pt lejer hos AVIS. I starten var den lejet hos Sixt.

Tryk her for at komme til vores hjemmeside: www.dinsol.dk

1.dag

Nissan LeafPosted by Lone Bank 27 Jan, 2013 11:24

Sikke en lørdag. Tog regionaltoget fra Nr. Aaby 8:28, skiftede til Lyntoget til Kbh H, her ankom vi kl. 10:22, så gik vi til Vester Farimagsgade til Sixt og hentede nøglen til Nissan Leaf. Der stod en anden kunde før os der også skulle hente en blå Leaf. Sixt ville gerne opbevare Leaf'en mens vi fik frokost på La Glace.

Vi stred os gennem Københavns gader i pivende frost blæst. Spiste frokost på La Glace boller med smør, 1 blåbær lagkage, 1 æblekage samt en træstamme hertil varm chokolade, derefter tilbage efter Leaf'en.

Triptælleren stod på 132 km. Række vidden på 98 km.

Herfra kørte vi til Ringsted for at lade. Fik bilen sat til og få en snak med en anden elbil ejer som havde købt en elbil Peugeot, vi gik en lille tur i butikscenteret mens vi ladede. Ny række vidde 95 km. Dette blev en koldere tur til Korsør for at spare på strømmen. Næste stop Korsør for at lade for anden gang. Ude midt i ingenting (vinterlukket campingplads) i en bil uden varme i bidende kulde ventede vi på at næste opladning rakte til 100 km. Nu kom turen over Storebælt hvilket var lidt blæsende men Leaf'en klarede det flot. Inden vi var på toppen af af højbroen havde bilen ædt 30 km rækkevidde og den ladede kun 5 km tilbage under nedkørslen til Sprogø. Næste optankning: Føtex Odense samt proviantering til improviseret aftensmad hos mormor. Da vi kom ud fra Føtex ventede et tykt lag sne. Taxaen som også er en Leaf ventede ved standeren, på at vi blev færdig med at tanke. Mogens fik en god snak og lidt fif ved taxachaufføren.

Efter at have spist og set MGP hos mormor gik turen hjem i snevejr over Fyn tilbage til Nr. Aaby. Det var en lidt hård tur, men med rigeligt strøm var det ikke værre end det havde været i en traditionel bil. Hentede Berlingoen som stod ved Nørre Aaby station, vel hjemme kl. 22:15 efter en lang og begivenhedsrig dag.

Hele turen hjem kørte vi højst 100 km/t. Bedste hastighed var ca. 85 km/t. Hvis vi havde kørt denne tur i en konventionel bil havde vi fået stress. Men her gik det som det gik. Kørekomforten fejler intet.

Det der stressede mest var nok at vi var usikre på hvor langt vi kunne komme inden næste optankning og hvordan hele turen hjem ville forløbe.

Alt i alt en god dag.

Lidt foruroligende var det dog at vi både i Ringsted og Odense oplevede "kø" ved standeren og når man tænker på hvor mange elbiler der kører, mangler der allerede nu optakningsmuligheder.

  • Comments(0)//nissan-leaf.dinsol.dk/#post0